Шест нарушители на пътя са задържани на територията на Община Ботевград след проведената от ОДМВР-София през почивните дни  специализирана полицейска операция.


Около 15:30 часа в петък, в с. Литаково, полицейски екип на РУ - Ботевград спрял и проверил лек автомобил „Сеат Алхамбра“, управляван от жител на с. Чомаковци. Водачът е задържан за срок до 24 часа, след като при тестването му за употреба на наркотични и упойващи вещества в пробата му било отчетено наличие на бензодиазепини. Започнато е бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.


Минути след 3 часа в нощта срещу събота, на ул. „Хан Аспарух“, автопатрул на РУ - Ботевград извършил проверка на лек автомобил „Шкода Октавия“. Водачът от същия град бил тестван с дрегер и задържан в полицейския арест, след като в пробата му били отчетени 1,46 промила алкохол. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.


Около 10 часа в събота, в с. Трудовец, автопатрул спрял и проверил лек автомобил „Сеат Кордоба“, управляван от жител на селото. При тестването на водача за употреба на алкохол дрегерът отчел 0,74 промила. От извършените справки се установило, че мъжът е с влязла в сила присъда за шофиране в нетрезво състояние. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.2 от НК.


Около 10:40 часа, на главен път 1-1, полицейски екип предприел проверка на лек автомобил „Сузуки Самурай“, управляван от жител на с. Липница. Установено било, че е поставена само една регистрационна табела, която не е издадена от органите на МВР. Допълнително станало ясно, че водачът е неправоспособен. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е започнато бързо производство за престъпление по чл. 345, ал.1 от НК.


Около 22:45 часа в събота, на кръстовище в града, полицейски екип предприел проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от местен жител. Водачът бил тестван за употреба на наркотични и упойващи вещества, при което в пробата му било отчетено наличие на канабис, амфетамин и метамфетамин. Задържан е в ареста за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.


Минути след 4 часа в неделното утро, на ул. „Славейков“, автопатрул предприел проверка на лек автомобил „Хонда Акорд“, управляван от жител на Правец. При тестването на водача за употреба на алкохол дрегерът отчел 1,30 промила. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.