Да бъдат преместени пет щатни бройки от ОП БКС в петте големи села в общината – Врачеш, Трудовец, Скравена, Новачене и Литаково. Докладна записка с това предложение е внесена от общинското ръководство за разглеждане в Общински съвет – Ботевград.


„Тази идея не е нова. По този начин ще се оптимизира и подобри поддържането на обществените площи в петте големи села в общината. Те ще бъдат под прекия контрол на кметовете на кметства. Преместването на тези щатни бройки няма да ощети общинския бюджет. Не се увеличава като цяло числеността на общинските служители.“ – обясни по време на днешния брифинг с местните медии кметът Иван Гавалюгов.


Докладната записка ще бъде разгледана от общинските съветници на последното заседание за тази година, което ще се състои на 21 декември. Ако предложението бъде прието, Врачеш и Трудовец вече ще разполагат с по четирима такива служители, а Скравена, Новачене и Литаково  ще имат по трима.


„Ако тези промени дадат добър резултат, е възможно след време да процедираме по същия начин с още такива бройки. В момента обмисляме възможностите и за техническо обезпечаване на тези работници с транспортни средства и инвентар.“ – допълни Гавалюгов.