Пред паметника на Незнайния войн в София се проведе тържествената церемония по случай 129 годишнинатаот основаването на полицията. Бяха поднесени менци и цветя
Михаил Миковприе строя на почетния караул и поздрави работещите в системата на МВР.

В словото си министър Миков заяви, че днес полицията е изправена пред ред изпитания, като едно от тях е членството в Евросъюза, което налага промени в структурите, но и промени най-вече в мисленето на работещите.
той пожела на българските полицаи винаги да бъдат така всеотдайни в работата си.

Водосвет за професионалния празник на полицията отслужи епископ Сионий в съслужение с духовници от софийските храмове. Поднесени бяха венци и цветя пред Паметника на Незнайния войн.

Представителите на БПЦ благословиха за здраве и успешна работа в полза на обществото не само представителните полицейски части, участващи в тържествения ритуал, но и 27 нови автомобили на ГДГП.
Веднага след края на празника техниката отпътува за районите, където ще се използва за наблюдението и контрола на зелената граница.

От ОДП-Велико Търново отчита намаляване на престъпленията и разкриване на всички убийства.

Над 2 200 са регистрираните тази година престъпления, 50% от тях са разкрити, като при убийствата са заловени всички извършители.
Статистиката бе изнесена от директора на областната полицейска дирекция във Велико Търново комисар Милен Манолов на отбелязването на професионалния празник на полицията в града.

Макар че с 57 е нараснал броят на регистрираните криминални престъпления за десетте месеца на 2008 година в сравнение със същият период от миналата година, полицията в Гоце Делчевотчита също увеличаване на разкриваемостта.

Броят на престъпленията е по-голям най-вече заради големия брой заловени пияни шофьори, и заловените много непълнолетни лица които управляват МПС-та без документи за правоуправление.

Като процент на разкриваемост, РПУ Гоце Делчев отчита 78.30 %. Регистрираните икономически престъпления за периода са 95.

Във Видин също отчитат разкриваемост от над 50%, като най-много са кражбите от  общия брой на престъпленията.
Преди два дни полицията в Разград също се отчете с изключително висока разкриваемост.