Децата от детската ясла, трите детски градини и четирите училища в община Етрополе получиха ценни и интересни книги в навечерието на Коледа. Геотехмин дари българска и световна класика от Издателство „Захарий Стоянов“ според възрастта на децата и учениците. 


Творецът - издател Иван Гранитски донесе книгите лично заедно с екип на Геотехмин. 


„Днес радостта ни беше двойна. Освен любимите играчки, децата от Детска ясла „Патиланци“  получиха и 40 книжки с приказки от името на проф. Цоло Вутов и Група Геотехмин. 


„Приказките са част от живота на децата. Чрез тях те се учат, чрез тях научават какво е добро и лошо“ - се казва в едно от писмата от детските заведения - Детска ясла „Патиланци“. „Благодарим ви от сърце. „Сърце, което дава, никога не остарява. Ръка, която дар дарява, никога не обеднява“ - пише в специално писмо до проф. Цоло Вутов Латинка Иванова. 


Книги по традиция получиха и НЧ „Тодор Пеев“ в община Етрополе и Фондация „Конкордия“ - с. Малки Искър. 


В навечерието на Коледа децата от детската ясла и трите детски градини в Етрополе бяха зарадвани и с друго дарение - от Елаците-Мед. Както всяка година, компанията дари средства, с които директорите и екипите  на детските заведения лично закупиха играчки. Сред тях са колички, кукли, комплекти детски кухни и работилници за развиване на уменията и др. 


Даренията са част от благотворителните инициативи на Група ГЕОТЕХМИН, насочени към децата и младите хора в района на дейност на дружествата.