Новините в Левски не липсват от началото на седмицата. Въпреки финансовите и кадровите проблеми, „сините“ намериха начин да закърпят своите редици с ново попълнение.


Част от състава на столичани отново ще бъде Зейн Ноулс, който вече е картотекиран в официалния сайт на НБЛ. Все пак на този етап не е ясно дали бахамецът ще се изявява за действащия носител на Купата и Суперкупата на България до края на настоящия сезон. Неговото завръщане ще запълни празнината под коша, оставена след напускането на Джон Флорвиъс.


Както е известно, тежкото крило стана част от Апоел Галил Гилбоа в края на септември и впоследствие се присъедини към подготовката на израелците. Ноулс обаче не успя да стартира сезона, тъй като в началото на октомври избухна военният конфликт в между Израел и терористичната групировка „Хамаас“, което отложи старта на местното първенство. След това той се завърна в България и започна тренировки именно с отбора от София, но в началото на ноември подписа със Сигал Прищина, където обаче не се задържа дълго. Срещу името му личат средни показатели от 10.3 точки и 2.6 борби за 4 мача във всички турнири при косоварите.


За бившия бахамски национал това ще  бъде трети престой в Левски, след като преди това се подвизаваше в отбора за кратко през 2019/2020 и през голямата част от 2021/2022. Със „сините“ има Купа на България и сребро от същия турнир. Може да се похвали и с бронза в НБЛ.


Очакванията са Зейн Ноулс да се появи в игра още тази вечер. Тимът от София ще има визита на Балкан Ботевград. Срещата от 13-ия кръг ще стартира от 19:00 часа в „Арена Ботевград“ и ще бъде предавана на живо в ефира на Max Sport 2.