Община Етрополе и Народно Читалище „Тодор Пеев – 1871“ организират традиционната Етрополска литературно-музикална зима, която ще се проведе на 27 януари 2024 г. (събота) от 11:00 ч. в Mалкия салон на читалището.


Конкурсът е за поезия, проза, хумор и песни от местни творци. Творбите да не са участвали в други конкурси и да не са публикувани в публичното пространство. Участниците се състезават в три възрастови групи – деца до 6 клас, деца 7-12 клас и възрастни. Допускат се до две творби от автор в раздел. Разказите да не надвишават две печатни страници, написани на Times New Roman 14. С цел разширяване и популяризиране на конкурса извън рамките на Община Етрополе се предвиждат  две специални награди за поезия и проза за участници от съседни общини в региона.


Конкурсът е явен. Компетентно жури  определя  носителите на награди във всяка от възрастовите групи. Тази година за първи път ще има онлайн гласуване  в раздел Поезия, което ще замени гласуването с хартиена листовка в залата. Всички постъпили за конкурса произведения ще бъдат публикувани след 22 януари и достъпни за гласуване до 26 януари. Произведенията, събрали най-много гласове, ще бъдат обявени по време на официалната церемония. Авторите на всички отличените творби ще  получат грамоти и парични награди.


 


Творбите се изпращат в канцеларията на читалището или на e-mail: etro_peev@abv.bg.