Ето какво каза през MAX Sport II  новият старши треньор на Балкан Небойга Кнежевич след днешната загуба в Самоков от Рилски спортист.


 


На първо място искам да поздравя Рилски спортист за победата. Големият ни проблем бе процентът от тройката. Взехме доста голям брой стрелби от далечно разстояние и много голяма част от тях бяха такива, които трябваше да вземем. Много е трудно да играеш и да си конкурентен с такава стрелба. Рилски има опитни играчи, те са в реконструкция в момента. Надявам се в следващите мачове да се справим по-добре, да превъзмогнем стреса и да вдигнем самочувствието си. Ако се бяхме събудили три минути по-рано, съм сигурен, че щяхме да бъдем още по-равностойни в края.


 


 Знаехме, че няма как да играем с Йонас Зохоре. Той не е играч за бърза атака и не е такъв, който да тича. Не е такъв играч, от който се нуждаем в транзиция. Ние сме добри на бърза атака и в хода на мача трябваше да довърша с играчи, които могат да тичат. Това ни даде някакъв резултат."


 


 "В професионалния баскетбол няма млади и стари, има такива, които могат да завършват мачове и такива, които не могат. Те са млади, но са готови да взимат минути. Моя запазена марка е да давам шанс на млади играчи, които могат да играят."


 


  "Програмата ни е тежка. Имаме седем мача до края на второто завъртане и четири от тях са далеч от нашата зала. Трябва да се концентрираме, това бе първи мач за мен и за първи път тренирам този млад отбор, но успяхме да променим всички неща в нападение. Имаме още една седмица и вярваме, че можем да бъдем по-добри в Плевен”, заяви Кнежевич.