Изненадващо на 8 януари преди обяд на ръководителя на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД София - район Ботевград - Ради Наков, е връчена заповед за уволнение. Тя влиза в сила веднага - 8 януари, без предизвестие. Какви са причините за смяна - попитахме инж. Росица Итова, управител на ВиК - София. В интервю по телефона тя заяви, че причината за смяната са резултати от одитен доклад, който показва ниска събираемост на сметките за вода в Ботевград, което е довело до увеличаване задълженията на дружеството. инж. Росица Итова заяви, че са се увеличили и жалбите от абонати на ВиК, особено от в.з. „Зелин“ за лошо качество на водата и услугата.


Ради Наков отказа да коментира отстраняването си. Пожела обаче успех на новото ръководство.


От вчера - 15 януари, ВиК в Ботевград е поето от Найден Найденов. На миналите избори той бе кандидат за кмет на Литаково. Найденов има висше образование със специалност „Технология и управление на транспорта“. Професионалният път на Найден Найденов е започнал от Кремиковци, където достига до длъжност ръководител на сектор „Износ на скрап“ в „Екометал инженеринг“, а след това и до оперативен директор. От 2018 г. има собствен бизнес -бетоновия възел край Скравена.


Да припомним, че в края на ноември бе сменен управителя на „Водоснабдяване и канализация“ ЕООД София - Иван Иванов. Като мотив бе посочено, че дружеството е едно от най-задлъжнелите в страната с натрупана загуба над 25 милиона.