Кметът на община Етрополе инж. Владимир Александров и неговият екип проведоха работна среща с представители на „Техноинокс инженеринг“ ЕООД във връзка с предложение за изграждане на нов тип Пречиствателна станция за питейни води в гр. Етрополе. Жителите на града имат проблем с качеството на питейната вода от години. Един от основните приоритети, заложени както в предизборната програма на кампанията на инж. Владимир Александров и екипа му, така и в програмата за управление на Община Етрополе, е изграждането на пречиствателна станция за питейни води.


На работната срещата присъстваха  Росица Итова, управител на ВИК – София област, гл. ас. д-р инж. Ирина Ангелова от Хидротехническия факултет на УАСГ, експерти в областта на ВИК сектора и пречистването на водите.


Управителят на „Техноинокс инженеринг“ ЕООД Ивайло Тодоров запозна присъстващите с дейността на фирмата,  която е ексклузивен партньор за България на испанската Imedagua S.L. Представена бе презентация на вече изпълнени проекти в съседна Румъния и бяха обсъдени конкретни предложения за изграждане на пречиствателна станция от подобен тип за нуждите на община Етрополе.


Кметът инж. Владимир Александров благодари за отправеното предложение и заяви, че ще бъдат разгледани и други възможности, за да се избере най-подходящото технологично решение за пречиствателно съоръжение. На този етап липсва достатъчно изходна информация и съгласно нормативни изисквания на МОСВ, трябва да се набави.


Общината се ангажира до септември месец да извърши мониторинг и да актуализира базата данни с акредитирани лаборатории, необходими за реализацията на цялостното задание за бъдещето проектиране.


През месец февруари предстои разглеждане на ново предложение за пречиствателна станция по технологията SIK мембрани от СК от EnviroChemie.


Текст  и снимки:Общината