За трета поред година бяха връчени наградите за журналистика на Българската асоциация по информационни технологии (БАИТ) за значим принос в развитието на информационните и комуникационни технологии в България.

Оценката на журналистическите материали беше извършена от жури в състав: Лъчезар Точев, преподавател по журналистика в Софийския университет „Свети Климент Охридски"- председател  и членове - Златко Златков, управител на фирма „Комел Софт Мултимедия" и заместник-председател на  БАИТ и Даниела Стефанова, носител на голямата награда за журналистика за 2006 г.

Комисията предложи на УС на БАИТ и той одобри за награждаване следните журналисти:

1-во място заема предаването на БТВ „Репортерите" със заглавие „Алчни Хакери", автор - Константин Караджов, оператори- Борис Пинтев и Любомир Вучков, монтаж: Адриана Алексиева и продуцент - Гена Трайкова.

Предаването разбработва темата за кражбата на лични данни през интернет и извършваните с тях измами, като тръгва от частния случай, за да стигне до поучителни за цялата общественост обобщения.

2-ро място бе присъдено на предаването „Ентър" на Районен телевизионен център Русе с автори -  Емил Димитров и Емил Милков от студио „Милди", Русе.

Предаването е периодично, магазинно и засяга много теми.
По оценка на журито неговите автори, млади и перспективни младежи, имат всички шансове  догодина да попаднат в челото на конкурса на БАИТ.

3-то място  заема Моника Моралийска. Тя пише за списание „Ютилитис". Нейните материали спечелиха вниманието на журито със задълбочените си коментари и прегледи.

За шеста поред година  БАИТ дава стипендия, която се обявява и присъжда заедно с именните стипендии на Фондация „Еврика".
Стипендията е за студент в областта на информатиката и компютърните технологии.

Велислава Спасова е тазгодишният носител на стипендията.
Тя ще й бъде връчена от председателя на УС на БАИТ  Боян Бойчев на церемония, която ще се състои на 4 декември 2008 г. от 13:00 ч. в Националния политехнически музей.

На заключителна пресконференция за БАИТ ЕКПО 2008 от Столичната община изразиха удовлетворение от проведения 5-дневен фестивал на компютъра за ученици по време на изложението.

За първи път под мотото „Компютърът моят приятел", институции и организации представиха свои дейности и проекти, насочени към безопасния интернет за деца и използването на новите информационни и комуникационни технологии за обучение, общуване и развлечение.