По покана на Градската художествена галерия ботевградският художник Володя Казаков подреди самостоятелна изложба живопис в Община Мездра. Проявата е организирана със съдействието на инж. Делян Дамяновски - изпълнителен директор на Националната асоциация на председателите на общински съвети в Република България (НАПОС-РБ). Казаков гостува в гр. Мездра за втори път, след като преди 20-на години подреди самостоятелна изложба и в Дома на железничаря. 


Експозицията включва 23 живописни платна - 14 натюрморта, 5 пейзажа и 4 комбинирани картини между натюрморт и пейзаж. 


„Изложбата има цялостно колоритно звучене, общото впечатление е за топли, естествени цветове, реалистични форми и спокойна, пасторална атмосфера, каза при откриването на изложбата Светла Дамяновска, главен експерт „Културно наследство и религиозни дейности“ в Община Мездра. -Във всяка творба личи специфичният за Казаков рисунък - на места изящен и прецизен, на други - преднамерено огрубен с едри мазки и обобщени форми, както и характерните за автора сложни композиции, насищащи с обекти пространството.“ 


От името на Община Мездра заместник-кметът Нели Минева поздрави Володя Казаков с изложбата и му подари бутилка червено вино. 


Експозицията може да бъде разгледана до 7 март във фоайето на втория етаж в сградата на Община Мездра. 


Мирослав Гетов, снимки: Павел Петров / Община Мездра