Левски победи с 1:0 като гост Спартак във Варна и по този начин се върна в битката за титлата, която води с шампиона на България ЦСКА. Единственото попадение в двубоя отбеляза резервата Жоазиньо, който в 67-та минута овладя добре една топка пред наказателното поле на домакините и с не много силен, но точен удар разстреля Николов.
С този успех сините успяха да съкратят преднината на ЦСКА, която вече е само три точки.

Срещата между Спартак и Левски започна равностойно, като домакините демонстрираха изключително желание за игра, с което в първите миунти успяха да неутрализират водещият се за по-стойностен отбор от София. Така се стигна до 16-та минута когато тимът от Варна направи единствения си, но доста сериозен, пропуск пред синята врата. Той бе дело на капитана Велимир Иванович, който успя да се откъсне сам срещу стража на Левски Цветан Димитров, но вместо да стреля, се бутна във него. След сблъсъка топката се върна в сърбина, който успя да подаде на притичалия си съотборник Моралес. Вместо да стреля, бразилецът предпочета да върне на Иванович, чиито слаб шут бе спасен от Димитров.

Последва още една добра атака на Спартак и удар с глава на Стойко Сакалиев, но постепенно домакините изпуснаха инициативата и я преотстъпиха на Левски.

Първо, в 26-та минута Георги Иванов изпусна да отбележи след невероятно груба грешка на домакинския вратар Николов, а в 40-та минута Виктор Генев нацели напречната греда, възползвайки се от центриране от ъглов удар на Тасевски.

През втората част Левски продължи да има териториално надмощие на терена, но головите положения липсваха. До 60-та минута Спартак (Варна) се отбраняваше доста грамотно, а гостите за пореден път демонстрира прословутата си липса на идеи в атака. Стихийният натиск на сините обаче се промени с включването на Жоазиньо, който замени Николай Димитров. Бразилецът успя не само да изостри атаката на Левски, но да вкара и така важния победен гол.

СПАРТАК (ВАРНА) - ЛЕВСКИ 0:1 (0:0)

0:1 Жоазиньо 67

СПАРТАК: Николов, Петров, Д.Дончев, Маринов,  Димов, Моралес, Георгиев, Иванович, Ст.Дончев (69-Малинди), Иванов, Сакалиев (81-Аврионов) (Банков, Байрактаров, Боев)

ЛЕВСКИ: Ц.Димитров, Миланов, Рабех, Бистрон (26-Генев), Вагнер, Сърмов, Балтанов (46-М.Иванов), Зе Соареш, Тасевски, Н.Димитров (62-Жоазиньо), Г.Иванов (Киш, Карлош, Христов, Илиев)

СЪДИЯ: Георги Йорданов

СТАДИОН: "Спартак", Варна - 3500 зрители