Ясни са седем от отборите, които имат право на участие в турнира за Купата на България. Това са Черноморец Бургас, Рилски спортист, Спартак Плевен, ЦСКА, Балкан Ботевград, Черно море Тича и Берое Стара Загора. Остава да се определи последният осми отбор, а за това място в последния кръг ще се борят четири отбора – Шумен, Миньор 2015, Ямбол и Академик Пловдив.


  Левски няма шанс за класиране в Топ 8. Припомняме, че според регламента за Купата, ако отбор от първите осем се откаже от участие, то деветия в класирането след втория етап може да заяви желание да се включи в надпреварата. Четири мача ще са решаващи за определянето на последният осми отбор в класирането:


  Черно море – Миньор


 Шумен-Ямбол


 Балкан-Академик


 Берое-ЦСКА


  Какво е нужно на всеки от тези четири отбора да се случи за да се класира на ОСМО-то място и право на участие в турнира за Купата:


 


 ШУМЕН


 


Класира се при победа над Ямбол и загуба на Академик


 


 МИНьОР


 


Класира се при победа над Черно море, загуба на Шумен и загуба на Академик. При победа на Академик е нужна загуба на Берое.


 


 ЯМБОЛ


 


Класира се при победа над Шумен и загуба на Миньор. Има вариант да се класира и при победа на Миньор, но в този случай трябва също Берое и Академик да победят.


 


 АКАДЕМИК


 


Класира се при победа над Балкан и загуба на Ямбол.


 


 Възможни са тройни, дори четворни въртележки.