Публикуваме фотогалерия от концерт-спектакъла „Един пъстър ден в ППМГ“, с който тази вечер Профилираната природо-математическа гимназия „Акад. проф. д-р Асен Златаров“ отбеляза 139 години от рождението на своя патрон. По повод празника, във фоайето на читалището бе подредена благотворителна изложба на рисунки.


Концерт-спектакълът се състоя в големия салон на Народно читалище "Христо Ботев". На сцената се изявиха ученици от различни класове. Те демонстрираха своите певчески, танцови, музикални, актьорски и спортни умения. Преди това директорът на ППМГ Даниела Колева поднесе поздравително слово: "Дни като този ни напомнят, че колкото и трудно да е времето, в което живеем, каквато и да е ситуацията, българският дух има силата да преодолее всякакви препятствия. Много точни и силни са думите на патрона ни: "Идеалът винаги побеждава, стига да е смислен, висок и човечен. Младежта е съкровището на човечеството, най-съкровената ни надежда!".


Обръщайки се към учениците, г-жа Колева каза още: "Вие сте най-хубавото, най-ценното, което животът ни е дал. Следвайки неговите завети, ние учителите от ППМГ "Акад. проф. д-р Асен Златаров" ежедневно се стремим да изграждаме личности, готови за предизвикателствата на времето, да ги учим да са отговорни, дисциплинирани, да откриват себе си, да развиват своите силни страни.".


Сред гостите на празника бе секретарят на Община Ботевград  - Стефка Граматикова. "За мен винаги е изключително удоволствие да съм сред вас. Атмосферата, особено по време на празници в Златаровската гимназия, е изключително вълнуваща, заредена с ентусиазъм, талант и вяра, че вие ще бъдете нашето "утре", нашата надежда, бъдещето на България, бъдещето на Ботевградския край",  каза тя в поздравителното си слово.


Г-жа Граматикова прочете поздравителен адрес от кмета Иван Гавалюгов: 


Уважаеми учители, в този празничен ден Ви пожелавам здраве, съзидателен творчески труд и търпеливо ежедневно себеотдаване! Нека постиженията и професионалната реализация на Вашите възпитаници продължават категорично да доказват, че искрата, запалена от Вас в младите им души, е жива и поддържа огъня на творческото вдъхновение и стремежа към духовно усъвършенстване!


Уважаеми ученици, пожелавам Ви да бъдете смели, настойчиви, инициативни! Не спирайте да трупате знания и опит, следвайте мечтите си и вярвайте в себе си! Носете с гордост и уважение името на своя патрон Асен Златаров и следвайте неговите завети!


Празника на училището уважиха още председателят на Общинския съвет д-р Илин Черняшки, общинските съветници д-р Елица Петрова и Дамян Маринов, представители на образователни институции и други.