ОБЩИНА ЕТРОПОЛЕ - ОБЛАСТ СОФИЙСКА


гр. Етрополе, пл. “Девети септември” № 1, тел. 0720/68222, факс 65011; е-mail obstina@etropolebg.com


 Уважаеми съграждани,


Уважаеми родители,


Във връзка с изявленията и активната позиция на бившия кмет Димитър Димитров, в които той атакува новото Общинско ръководство за съдбата на частното сдружение ПФК Чавдар, припомняме, че Общинският бюджет за 2024 г. беше  приет с 11 гласа „За“, 1 – „против“ и 3 – „въздържали се“. Г-н Димитър Димитров беше единственият от МК „Коалиция Левицата!“ (ПП „ЗС Александър Стамболийски“), който твърдо подкрепи бюджета за 2024 г., където за спорт са предвидени 150 000 лв.


Община Етрополе не приема поставените условия на частното сдружение ПФК Чавдар. Частният клуб е получил финансовите средства, заложени в бюджет 2023 г. в размер на 728 000 лв., отделно през 2024 г. на футболния клуб ПФК Чавдар са изплатени още 50 000 лв. от гласуваните за 2024 г. средства.


Община Етрополе няма как да поеме задължения на частно юридическо лице, каквото е публично изразеното желание на г-н Димитър Димитров. Към днешна дата, Общината няма неразплатени средства към ПФК Чавдар. Одит на футболния клуб не е правен от две години.


Като кмет, аз трябва да имам пълна яснота за начина на изразходване на общинските средства и тяхната целесъобразност.


Припомняме, че ПФК Чавдар е частно сдружение с Председател  Иван Чипев. Съжаляваме, че ръководеното от тях сдружение е взело решение за преустановяване участието на мъжкия отбор в ЮЗ трета лига, вместо да търси възможности за допълнително финансиране, спонсорства и други с цел обществената полза, в името на която то е било създадено.


Ръководството на Общината няма никакъв интерес и претенции към клуб ПФК Чавдар. За да няма спекулации, Община Етрополе на този етап спира всякаква комуникация с управителния съвет на футболния клуба.


Уважаеми родители,


Бяха проведени работни срещи за запазване на футбола. Днес също така имахме работна среща с г-н Христо Стоичков и ясно заявяваме, че Футболна школа „Христо Стоичков“ ще продължи да функционира. За нас е важно запазването и развитието на всички спортни дейности и в частност футбола, както и тренировките на децата да не бъдат прекратявани. В най-скоро време ще уведомим всички заинтересовани страни за предприетите от нас мерки.


 инж. Владимир Александров


Кмет на Община Етрополе