Отново в час по български език


Благодаря на директора г-н Иван Иванов и учителя по български език и литература г-жа Иванка Иванова да посетя ОУ ,,Христо Ботев’’ Етрополе!


След топлото посрещане от страна на децата имах възможността да си поговоря с тях не само за литература, но и за работата ми като народен представител. Щастлив съм от проявения интерес и зададените въпроси, но най-много ми хареса отговора на поставен от мен въпрос. 


Попитах учениците какво биха искали да се подобри в училището и без замисляне четвъртокласничката Ивана каза, че би искала да има повече ДОБРОТА! 


Работата в училище ,,Христо Ботев” не е лесна. При срещата ми с педагогическия персонал разбрах, че част от учениците имат нелека житейска съдба - проблемна семейна среда, липса на подкрепа. В училището се обучават и 13 деца със специални образователни потребности. Всички те имат нужда от повече подкрепа и разбиране. Видях с очите, че техните учители са готови да им ги осигурят. Това е и тяхното призвание - да дават всичко от себе си да променят живота на децата към по-добро. Надявам се и аз със скромното си присъствие да съм допринесъл за това!


На финала на нашата среща получих красива етрополска картина, нарисувана от учителя Mariana Doncheva! Благодаря!


Убеден съм, че с малко помощ и подкрепа ОУ ,,Христо Ботев’’ може да бъде образователна институция за пример, защото тук са живи духът и желанието за просвета