Организаторите на Национален литературен конкурс “Стамен Панчев“ съобщават, че във връзка с празничните дни по повод Националния празник на България - 3-ти март, се удължава срокът за подаване на творбите за участие в конкурса до 5 март /включително/.


Остават броени часове до възможността да станете част от голямото семейство на приятелите на Конкурса, който вече десет години вдъхновява ученици от цяла България, реално обучаващи се в годината на изданието от 5-ти до 12-ти клас!


Стамен Панчев е един многото бащи, незавърнали се от фронта след Балканската война от 1912г., но той е още Учителят, Поетът с цигулката, Човекът, който за Ботевград е символ на родолюбие и творческо вдъхновение, един от най-нежните и същевременно, философски вглъбени поети от началото на XX в., автор на стихотворението „Сине мой“ и много творби, отнасящи се до възпитанието и самообразованието на младежта. 


В литературната надпревара се разпределят 13 награди /парични и материални/, а организаторите са предвидили за носителите им в Десетото юбилейно издание – в деня на церемонията по награждаването на победителите /30 март 2024г./, безплатна нощувка в Ботевград и участие в празнична вечер на лауреатите, както и още изненади!


Повече подробности за конкурса можете да видите в линка: 


https://botevgrad.com/news/89575/Deseto-yubileyno-izdanie-na-NLK-Stamen-Panchev/


Патрони на конкурса от самото му начало са внучката на Стамен Панчев – Райна Панчева, и неговия правнук – Стамен Банковски – Панчев.


До момента свои творби за участие в десетото юбилейно издание на Национален литературен конкурс “Стамен Панчев“ са изпратили ученици от София, Враца, Бургас, Равда, Момчилград, Перник и други градове. От Ботевград участват ученици само от едно учебно заведение – ППМГ “Акад. проф. д-р Асен Златаров“. Организаторите призоват учениците и от другите местни училища да се включат активно в тазгодишното издание на утвърдената вече творческа проява на името на Стамен Панчев - духовен баща на Ботевград!