На 13 април в София се проведе деветото издание на международния шахматен детски турнир  ,,Купа Ан-Пасан". Близо 70 деца от страната и чужбина спореха за отличията в дисциплината ускорен шахмат с 15 минутна контрола в 7 кръга.


Детският отбор на шахматен клуб ,,Балканъ" отново се представи на висота и се завърна със сребърен и бронзов медал. Сребърният спечели силно представящият се на всеки турнир Симеон Владимиров, при момчета до 12 години. Той постигна  4,5 точки, които бяха достатъчни, за да грабне среброто.


При 14-годишните момичета Богдана Дикова също, както всеки път, се върна с медал.Този път бронзов.


Отлично се представиха при 10-годишните момчета Стефан Иванов и Георги Иванов. Стефан, за когото това бе първо участие на турнир, спечели 3 точки, а Георги, на когото бе второ, 2,5 точки. За съжаление, поради пътуване в чужбина, не можа да участва сигурният според Галин Иванов медалист Едоардо Узунов.


Ръководството на клуба, в лицето на Константин Лазаров и Дамян Маринов, е изключително доволно от постигнатите резултати и от утвърждаването на детската школа сред най-добрите в страната.