След проявен интерес от учебните заведения в община Ботевград за провеждане на “зелени училища“ в общинската почивна база “Боженишки Урвич“, ОП “Туризъм“ изготви пакетни цени на услугата.


Пакет от 4 нощувки в двойна стая, при двама настанени, с включени закуска, обяд и вечеря ще струва по 130 лева на дете, ако групата е съставена от минимум 30 деца. За една нощувка в двойна стая, при двама настанени, плюс закуска, обяд и вечеря ще се заплаща по 40 лв. за дете, при група под 30 деца. Тези цени се отнасят за училищата в община Ботевград.


За училищата извън територията на община Ботевград: цената на пакет от 4 нощувки в двойна стая, при двама настанени, с включени закуска, обяд и вечеря, ще бъде 260 лв., при група от минимум 30 деца; цената на една нощувка в двойна стая, при двама настанени, плюс закуска, обяд и вечеря ще бъде 70 лв. за дете, ако групата е под 30 деца. 


Тези цени ще бъдат предлагани от Общинско предприятие “Туризъм“ на туроператорските фирми, които да ги включат в програмите си за провеждане на “зелени училища“ в общинската почивна база, каквото е изискването, регламентирано в Наредбата за детските и ученическите туристически пътувания, инициирани от институции в системата на предучилищното и училищното образование. 


Базата “Боженишки Урвич“ отговаря на изискванията по Закона за туризма за туристически обект, който може да предоставя туристически услуги на деца и ученици под формата на детски лагер.


Предложението на ОП “Туризъм“ е проект за изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местни такси и цени на услуги на територията на община Ботевград, който е внесен за гласуване в Общинския съвет.