Задържаните двама мъже са с повдигнати обвинения


 Около 7.30 часа на 24 март, извършвайки обход по автомагистрала „Тракия“, автопатрул на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-София засякъл товарен автомобил „Волво“ с турска регистрация и лек автомобил „Дачия“, спрели в аварийната лента при 23 км в посока Пловдив. Насочвайки се към тях за проверка, в полезрението на униформените попаднал мъж, който се придвижвал към тира със сак в ръце. 


При вида на полицейската кола той побързал да се отърве от „багажа“ си. В сака, който служителите на реда намерили в отводнителна канавка на около 10 метра от камиона, били открити 14 запечатани плика със суха тревиста маса, реагираща на марихуана, с общо тегло около 7 кг. Водачът на товарния автомобил бил изпробван на място с техническо средство, отчело наличие на три вида наркотични вещества – кокаин, амфетамин и метамфетамин.  Двамата мъже били задържани за срок до 24 часа, а по случая – образувани досъдебно и бързо производство. 


След доклад на събраните материали в прокуратурата, вчера 40-годишният българин е привлечен в качеството на обвиняем за държане с цел разпространение на високорисково наркотично вещество и му е наложена мярка за неотклонение „парична гаранция“. На турския гражданин е повдигнато обвинение за управление на МПС след употреба на наркотични вещества и мярката му за задържане е удължена до 72 часа. Товарният автомобил е оставен на отговорно пазене на Митнически пункт „Калотина“ с оглед извършване на последващи процесуално-следствени действия. Действията по разследването продължават под надзора на прокуратурата.