Чавдар Костов: Мисля, че се получи доста интересен мач. Двата отбора играха на приливи и отлив., но беше интересен за зрителите. Генерално ние допуснахме ного лесни кошове, накрая ни взеха няколко борби в нападение - мисля, че това бе разковничето на мача.  Играх малко, тъй като след мача с Черно море прекарах тежък вирус и съм на една тренировка с отбора. Не игра и Сашо Янев. Надявам се в следващите няколко дни всички да бъдем налице.


 


Димитър Димитров: Надявам се да продължаваме с победите. Мисля, че изиграхме един добър мач. Можеше малко по-добра защита в началото. Рилски спортист бе с 15 поредни победи, така че успехът ни в тази среща е хубав. Надявам се да покажем най-добрите си игри в края на сезона.


 


Васил Христов, треньор на Балкан: Изиграхме един красив мач, смятам, че и за зрителите беше интересно. Красив от гледна точка на резултатността и оспорваността. През първото полувреме определено не бяхме доволни от нашата защита, допуснахме лесни кошове. Но мисля, че през второто полувреме успяхме да вземем мерки. Самите играчи започнаха доста по-агресивно да играят в защита, което ни даде възможността да останем в мача и накрая да спечелим. Напълно нормално е два отбора, които се борят за победата и които имат голям състав, играят на серии, баскетболът вече е такъв. Възможно е да направиш няколко серии, след това съперникът. В моментите, в които Рилски ни надиграваше, ние не се предадохме, не загубихме концетрацията, не загубихме фокуса върху това, което изисквам и така да продължи така до края на двубоя.


 


Любомир Киров, треньор на Рилски спортист:Моето мнение е, че днес определено не играхме добре в защита и това реши мача. В някои микроситуации, в които трябваше да правим фалове, не ги изиграхме по най-добрия начин. Става дума за минута и 50 секунди преди края, когато трябаше да сме по-умни, ние сме по-опитният отбор, но не го направихме.  Поздравявам Балкан с победата. През седмицата наистина имахме кадрови проблеми, но това не е оправдание. Има достатъчно хора на пейката, които трябва да се доказват, защото най-важните мачове идват  след месец. Там ще бъде важно. Загубата не е проблем, няма да правид трагедии. Продължаваме да работим и да се развиваме..