В първата си среща от втория турнир на европейската младежка лига EYBL, която се игра тази вечер в Арена Ботевград, момчетата на Балкан до 13 години отстъпиха пред турския Академи Истанбул с 49-59 (14-11, 12-16, 12-18, 11-14).  Отборът на Николай Пеев се бореше, но не успя да преодолее тима от столицата на Турция, който след първия турнир през януари в Истанбул имаше победи и в четирите си мача.


 


Момчетата на Балкан спечелиха първата четвъртина с 14-11 и водеха почти до края  на втората, но  техните съперници излязоха напред в резултата само с 1 точка разлика след първото полувреме 26-27. В останалите две части малките балканци не можаха да се справят успешно с по-високите играчи на Истанбул - гостите вкараха 42 точки под коша срещу 16 на Балкан.  Наблягаха на стрелби от разстояние, които не винаги им носеха успех, а и съперниците им играха силно в защита.


 


Най-резултатен за Балкан с 13 точки бе Стилиян Стоев, с по 8 са Димитър Гавалюгов и Симеон Стаменов, по 7 имат Васил Соколов и Васил Иванов. За Истанбул по 13 точки реализираха Дорук Йозгют и Емирджан Санустоглу, с 11 е високият Мустафа Оней.


 


Във втория си мач утре, който е от 19.30 ч., Балкан ще играе с румънския Дан Дачиян.