135 търговци  са заявили участие във Великденския събор на Ботевград, който тази година ще се проведе на 5 и 6 май. Това съобщи кметът Иван Гавалюгов по време на редовния брифинг с медиите днес. 


„Има голям интерес от търговци на всякакви стоки, както и от поставянето на всякакъв вид увеселителни съоръжения. На практика вече всички места, определени със скица от главния архитект за разполагане на сергии, са заети. И тази година сме ограничили възможността за предлагане на промишлени и всякакъв вид други стоки, които нямат отношение към Великденския събор. Добре дошли са всички занаятчии и търговци, предлагащи арт-артикули и услуги, обясни кметът Гавалюгов. – Надявам се, че времето на 5 и 6 май ще бъде подходящо за прояви на открито, за да могат жителите и гостите на града да се насладят на Великденския събор на Ботевград“, допълни той. 


Предпоставка за големия интерес към Великденския събор на Ботевград ще бъде и богатата празнична програма, в която ще участват популярни български изпълнители и състави. Предстои тя да бъде обявена.