Община Ботевград организира провеждането на 7-мо издание на Великденски събор – Ботевград. През 2024 г. събитието ще се проведе на 5-ти – 6-ти май в Градския парк.  


Търговците, желаещи да се включат във „Великденски събор – Ботевград 2024“, ще бъдат настанявани по утвърдена от главния архитект на общината схема в Градски парк – Ботевград, където търговските терени са с размери 2х2м, и на улица „Иван Николчовски“, находяща се между парка и КЕЕ към ТУ – София. Таксата е 8 лв. на квадратен метър (м2) на ден.


Желаещите подават заявление по образец /в прикачен файл/ до кмета на община Ботевград, като допустими са търговските обекти за продажба на: керамични изделия, изделия от дърво, ръчно изработени сувенири и бижута и други занаятчийски произведения. Приемат се още: атракционни съоръжения, захарни изделия, мед и медни продукти, понички и палачинки, скара – бира и цветя. Разрешенията се издават за двата дни на събора – 5-ти и 6-ти май.


Всички търговци, на които са определени терени за продажба на захарни изделия /локум, халви, бонбони/ в рамките на Градския парк, задължително трябва да осигурят подходящо покритие, което да предпазва от зацапване и нараняване на настилката.


Влизане, престой и паркиране на МПС в Градския парк не се допуска - стоките ще се пренасят на ръка!


Заявления се приемат в деловодството на община Ботевград и по ел. поща на admin@botevgrad.org.


Образец на заявлението