Ученици от 10 „а“клас в ППМГ „Акад. проф. д-р Асен Златаров“, съвместно с деца от четвърта група от ДГ „Слънце“, гостуваха днес на Общинска библиотека „Иван Вазов“. Те се включиха в инициативата Маратона на четенето 2024 г. Златаровци бяха подготвили интересен урок за малчуганите, който премина под наслов „Да научим английски с четене на книжки“.


Под ръководството на своя учител по английски език - Силвия Дончева, десетокласниците бяха избрали подходящи за предучилищна възраст книжки на английски език. Темите в тях - приятелство, взаимопомощ и разбирателство, също предизвикаха интерес у малчуганите. Книжките  бяха представени на английски и на български език, а всяко представяне бе последвано от интерактивна игра или песен за запознаване с основната лексика на английски.


Специално за днешния урок децата от ДГ „Слънце“ бяха преобразени като популярни приказни и анимационни герои. Те изпълниха и песен, подветена на книгите.


С общи усилия участниците в урока стигнаха до извода, че четенето е едновременно източник на знания и на забавление, а библиотеката е не само хранилище на книги, но и място за срещи и вълнуващи преживявания.


Общинска библиотека „Иван Вазов“ се включва за деветнадесета поредна година в Националния маратон на четенето и все по-амбициозно се опитва да намери нови и интерактивни методи, с които да напомня на децата, че четенето e магия.