На специална церемония в Община Правец кметът г-н Румен Гунински награди зрелостниците на випуск 2024 от двете гимназии в града. Всеки от тях получи преносим цветен фотопринтер.


Тези младежи бяха номинирани от своите училища по критерии,  допринесли най-много за имиджа на училището, отличен успех и завоювани призови места в олимпиади, конкурси и др.


Ето и кои са те:


- Маринела Георгиева Павлова (ПГПЧЕ "Алеко Константинов") – завършва с пълнен отличен, участва в състезания по специалността си, заема призово място в Национално състезание по хотелиерство.


- Йоан Илиянов Илчев (ПГПЧЕ "Алеко Константинов") – завършва с пълнен отличен,  участвал на национално ниво в състезание БЕСТ, получил сертификат за успешно завършена програма ученици - лидери 2022 - 2023 БЕСТ, участва в различни извънкласни форми – празници, фестивали, състезания, успешно представя училището в различни форуми.


- Бояна Василева Кирчева (ПГПЧЕ "Алеко Константинов")  - завършва с пълнен отличен, участва в проект по Еразъм+, изявен танцьор и активен участник във училищни инициативи, общински и областни събития.


- Теодор Сергеев Пацов (НПГ по КТС) - той е от Плевен и с натрупаните знания, вече е кандидатствал и е приет в елитен университет в Белгия.


- Лилия Юриева Лазарова (НПГ по КТС) - тя е от Етрополе и е приета да продължи образованието си в САЩ (макар още да не е решила дали там или тук, в България ще бъде студентка).


- Виктория Петрова Петрова (НПГ по КТС) - председател на Ученическия съвет на гимназията, деен участник в училищния живот. Тази прекрасна млада дама също е приета да учи в чужбина, но къде- това засега е „суеверна“ тайна.


Община Правец и Кметът Гунински отправиха благопожелания към тези прекрасни млади хора.