Около 0:40 часа на 25 май, в жк „Васил Левски“, автопатрул на РУ - Ботевград предприел проверка на лек автомобил „Нисан“, управляван от жител на града. Водачът бил тестван на място за употреба на алкохол и задържан за срок до 24 часа, след като дрегерът отчел 1,76 промила в пробата му. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.


Около 9:35 часа същия ден полицейски екип спрял и проверил лек автомобил „Опел Астра“, управляван от жител на с. Златна Панега. При тестването на водача с техническо средство в пробата му било отчетено наличие на амфетамин. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.


Малко преди полунощ в ареста на районното управление попаднал и трети нарушител на пътя. При извършена проверка на лек автомобил „Мицубиши“ служителите на реда установили, че водачът от с. Трудовец шофира без свидутулство за управление на МПС в едногодишния срок от наказването му по административен ред за същото деяние. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343В, ал.1 от НК.