Около 15:30 часа на 21 юни, в с. Липница, автопатрул на РУ - Ботевград предприел проверка на мотопед „Хонда“ без регистрационна табела, управляван от жител на селото, и мотоциклет „Ямаха“ с водач от с. Ново село. От извършените справки е установено, че мотопедът не е регистриран по надлежния ред, а регистрационната табела на мотоциклета е издадена за друго МПС. Нарушителите са задържани за срок до 24 часа.


Около 22 часа в събота, в с. Скравена, полицейски екип спрял и проверил лек автомобил „Рено Меган“, управляван от жител на Ботевград. При тестването на водача за употреба на алкохол дрегерът отчел 1,32 промила. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Минути след полунощ срещу неделя, в с. Трудовец, автопатрул извършил проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от жител на селото. Водачът бил изпробван с дрегер и задържан за срок до 24 часа, след като в пробата му били отчетени 2,42 промила алкохол.


Към 3:25 часа същата нощ, отново в с. Трудовец, служителите на реда извършили проверка на лек автомобил „Ауди“, управляван от жител на Правец. Когато униформените изпробвали водача за употреба на алкохол, дрегерът отчел 2,45 промила.