Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров даде старт на първа копка по Проект: „Изграждане на нови спортни площадки за волейбол и баскетбол в двора на СУ „Христо Ясенов“, гр. Етрополе.


„Днешният ден е важен, защото тук се осъществява една предаваемост от предходния кмет г-н Димитър Димитров и неговия екип, които стартираха този проект. Радвам се, че аз имам възможността да сложа началото на следващия етап и да стартираме строителството. Около 320 хил. лв. излизат двете игрища, като съфинансирането от страна на Община Етрополе е в размер на около 120 хил. лв. Сроковете за изпълнение са твърде кратки и до края на юли трябва да са готови и двете съоръжения,“ заяви инж. Александров и поясни, че това е едва началото на развитието на спортните дейности в общината. В момента се разработват проекти за физкултурен салон в ПГ „Тодор Пеев“, както и площадки за футбол в ОУ „Христо Ботев“ в гр. Етрополе и ОУ „Христо Ботев“ в с. Лопян.


Проектът е финансиран по Програма на Министерство на образованието и науката за изграждане на нови и основен ремонт на съществуващи спортни площадки в държавните и общинските училища.


Предвидени дейности по проекта са изграждане на нова спортна площадка за баскетбол с размери 32,50 х 18,50 м. и нова спортна площадка за волейбол с размери 24,50 х 15,50 м. в двора на СУ „Христо Ясенов“. Двете игрища ще бъдат със синтетична твърдоеластична настилка и ще отговарят на всички съвременни изисквания и стандарти за провеждане на учебно-тренировъчни занимания по съответния спорт.


„Благодаря Ви от все сърце, г-н Александров, че в този слънчев ден ще направим първата копка в училището и че ще ни съдействате до финала да приключим в срок и да имаме спортни площадки, за които ще ни завиждат всички училища в Софийска област“, заяви развълнувано директорката на СУ „Христо Ясенов“ Мила Манчева и изказа признателността си към кмета инж. Владимир Александров като поясни пред присъстващите, че в годините, в които се познават, той е доказал, че е човек, който държи на физическото развитие и не е случайно това, че именно в нейното училище е единственият най-красив плувен басейн за Софийска област. Мила Манчева подчерта още, че инж. Александров подпомага не само физическото възпитание, а спорта като цяло, в това число волейбола и футбола.


На събитието присъстваха служители на общинска администрация, ученици и учители. Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров даде старт на строителните дейности с бутилка шампанско