Шест  училища в община Ботевград ще кандидатстват по Програмата за изграждане и основен ремонт на спортни площадки и физкултурни салони към Министерството на образованието и науката. Бюджетът на програмата е 240 милиона лева, разпределени по три модула: Проектиране и изграждане на нови физкултурни салони – 120 милиона лева; Основен ремонт на съществуващи физкултурни салони – 20 милиона лева; Изграждане и основен ремонт на открити спортни площадки – 100 милиона лева. 


ОУ “Любен Каравелов“ възнамерява да кандидатства с проект “Основен ремонт на открити спортни площадки“. ОУ “Св. св. Кирил и Методий“ – Скравена  и ОУ “Отец Паисий - Врачеш ще внесат проектни предложения за основен ремонт на физкултурните салони. ОУ “Васил Левски“ – Новачене ще подаде проект за изграждане на нов физкултурен салон. ОУ “Васил Левски“ – Ботевград има готовност да подаде проект за изграждане но футболно игрище в част от дворното си пространство. ОУ “Н. Й. Вапцаров“ ще кандидатства за средства, необходими за изграждане и ремонт на открити спортни площадки.  


Като бенефициенти по програмата на МОН, училищата ще внесат своите проекти след съгласие на Общинския съвет. Във връзка с това изискване общинското ръководство е внесло докладни в местния парламент, които са включени в дневния ред на извънредното заседание, насрочено на 14 декември.