Тази година Етрополе отбеляза най-веселия празник – Деня на детето с изключително богата програма от различни събития. В продължение на часове приятни емоции и широки детски усмивки изпълваха централния градски площад. Община Етрополе благодари за подкрепата и организацията на „Медикет Цех“ ЕООД, Кооперация „РПК Етрополе“, „Клуб на миньора и минното дело при Елаците-Мед - Етрополе“ и Клуб „Спорт и здраве - Етрополе“, които помогнаха да се реализира този приказен ден в чест на нашите деца.


В самото начало приветствие към децата и родителите отправи кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров.


„Ние като родители се гордеем с вас, деца, защото вие сте най-голямото богатство не само на Етрополе, а и на цяла България. Вие сте бъдещето и вие сте хората, от които занапред ще зависят много неща“, каза кметът и допълни:


„Щастлив съм, че заедно с моя екип успяхме да създадем настроение у вас и съм сигурен, че в следващите 3-4 години ще покажем с дейността си, че изпълняваме високите цели, които сме си поставили за благото и доброто на всички“.


Община Етрополе подари на най-малките си жители един наистина неповторим и изпълнен с красиви спомени ден. На пищно украсената сцена и в разположените на площада ателиета по жонглиране, клоунада и пантомима артистите от пътуващ театър „Скрин“ заредиха децата и техните придружители с незабравими преживявания. В атмосфера на пъстро вълшебство и неописуеми забавления на всяко дете бе дадена възможност да изяви своите артистични заложби. На разположение на малчуганите бяха предоставени един голям и два по-малки батута, а също така децата получиха малки подаръчета и лакомства. Кулминацията на празника бе концертът на популярната поп изпълнителка Дивна, която пя и танцува, заобиколена от прекрасните деца на Етрополе.


В празника взеха участие и младите хора от Интеракт Клуб Етрополе с президент  Лилия Лазарова и елект президент Тихомира Михайлова, които бяха организирали рисуване на лица, пясъчни рисунки и рисунки върху керамични фигури. Някои от членовете на клуба бяха облечени с костюми на анимационни герои, с които децата се снимаха с удоволствие. Събраните средства от техните ателиета ще бъдат дарени за благотворителна кауза на деца в неравностойно положение.


За финал всички деца пуснаха стотици балони, които полетя към небето!


 


Тикст ш сншмки: Общината