Футболният отбор на "Балкан", който играе в Западната "Б" група, победи с 1-0 елитния "Локомотив" Мездра във втория кръг от турнира за Купата на България "Форд Мото Пфое" и го отстрани от по-нататъшно участие.Победата на "Балкан" бе видяна от рекорден брой зрители, дошли днес на стадион "Христо Ботев".

Всичко интересно в мача се случи през второто полувреме. Седем минути след подновяването на играта защитникът на гостите Филипов игра с ръка в собственото си наказателно поле. Не последва обаче сигнал нито от главния рефер Радан Мирянов от Варна, нито от помощника му Димитър Димитров, а именно последният трябваше да сигнализира за положението.  Десет минути по-късно Иван Редовски навърза няколко защитници на "Локомотив" и отправи мощен удар, който обаче мина малко встрани от лявата греда. В 65-та обаче Редовски се възползва по най-добрия начин от грубата грешка на бранителя Тихомир Трифонов и с перфектен удар мушна топката между гредата и вратаря Георги Георгиев за 1-0.

Три минути по-късно и гостите имаха претенции към съдиите. Те не зачетоха попадение във вратата на "Балкан" от страна на Трифонов, който засече топката след пряк свободен удар на Илиев. Помощникът на Мирянов обаче вдигна флага за засада и главният уважи решението му. 

В 81-та минута "локомотивци" пропиляха най-добрия си шанс за гол, след като Фаусто получи отличен пас от Георгиев, но ударът на португалеца бе спасен от вратаря на "Балкан" Николай Николов.