Днес водачът на листата на ГЕРБ за Софийска област Младен Маринов, третият в листата - Дамян Маринов и Николай Велков се срещнаха с жители на най-голямото село в общината – Врачеш.
„След 9 юни България трябва да има стабилно правителство. Това е важно за всички.  Стабилност в държавата, означава и стабилност в общините. За изминалите три години  като общински съветник няколко пъти съм инициирал и участвал в  срещи с представители на АПИ заради проблема с тежкотоварния трафик край Врачеш. Ръководството на държавната агенция обаче се сменяше непрекъснато. Докато един се запознае и предприеме решение, вече идва друг. А проблемът на хората си остава” – заяви Дамян Маринов. -  Подобна е и ситуацията със средствата, които Врачеш и общината чакат от Комисията за бедствия и аварии, заради щетите от наводненията миналата година.  Време е  институциите да поемат отговорност,  да има стабилност и предвидимост в държавата” – допълни той.  Дамян Маринов  припомни и усилията му в срещи  с редица институции за подобряване електро захранването във Врачеш „Проблемът е решен, но частично, а не генерално. И ако преди три години  инвестицията за цялостното  решение би струвала 300 хиляди лева, сега вече е необходим един милион” – изтъка Дамян Маринов пред жителите на Врачеш.

„Може ли народен представител от една партия и кмет, издигнат от друга политическа сила, да работят успешно за тяхната община или село? Това бе една от основните теми, които повдигнаха  хората от Врачеш. Основание за въпроса бе фактът, че Ботевград има шанс да изпрати свой представител в Народното събрание от листата на ГЕРБ.
„За мен като народен представител от ГЕРБ, избран от хората в Софийска област, никога не е имало проблем да работя с кметовете, които не са от нашата партия. Проблемите на хората в градовете и селата на Софийска област - липсата на качествено водоснабдяване, разбитите пътища или ограничения достъп до здравни услуги, нямат партиен цвят. Тяхното решаване е в ръцете на кметовете с подкрепата на народните представители и на централната власт. Затова ни е необходимо стабилно правителство, защото проблемите на градовете и селата в Софийска област се решават с финансовата подкрепа на държавата, а не от партийната принадлежност на кмета.
Ние от ГЕРБ сме доказали, че не делим общините на "наши" и "ваши". А Ботевград е едно от доказателствата. Милионните проекти за общината бяха записани в държавния бюджет благодарение на предложенията, внесени от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов в Народното събрание.
Преди да настъпи безвремието на Промяната през последните повече от 3 години, пак премиерът Борисов бе този, който осигури и даде на кмета Иван Гавалюгов 3.5 милиона лева за ремонта и обновяването на ботевградската болница” – допълни той.
Кандидатите на ГЕРБ-СДС посетиха и Врачешкия манастир.

ГЕРБ-СДС са номер 22 в бюлетината.

Купуването и продаването на гласове е престъпление.