Ботевградската публика ще има възможност да види на живо победителят в тазгодишното издание на „Като две капки” Владимир Зомбори, познат и от телевизионния сериал „Вина”.
Талантливият  актьор изпълнява ролята на охранител в нощно заведение в пиесата „Поп фолк хроники. Бели птици и куршуми”. Негова съпруга Весела Бабинова, носителка на множество театрлани награди,  изпълнява ролята на фолк певица от края на 90-те години. В останалите роли са Мак Маринов, Жени Александрова- Лечева  и др. Режисьор е Неда Соколовска.

Постановката на „Малък градски театър зад канала” „Хроники на поп-фолка. Бели птици и куршуми” ще бъде играна в Ботевград на 10 юни, понеделинк, от 19 часа в големия салон на читалище „Христо Ботев”.

„Пиесата създава театрална територия за онази квази-реалност, от която се ражда поп-фолка в хаоса на 90-те. Поп-фолкът не е просто музикален жанр. Той е манифест на ценности, житейска философия, културно явление, което по някакъв начин се превръща в метафора на постсоциалистическа България”, казва режисьорката.


"Бели птици и куршуми“ е театрална хроника, скандално откровен разказ за „златните“ години на поп-фолка, затворени между падането на тоталитарния режим и падането на първите глави на организираната престъпност - меценатите на този музикален феномен, който по-късно прераства в най-успешната индустрия на българския шоу-бизнес.


Актьорите предават дословно спомените на емблематични за периода изпълнители, на анонимни свидетели и преки участници в най-скандалните му епизоди. Техните разкази разкриват един свят на апокалиптична празничност, показност и насилие, свят на пайети и гилзи, триумф и безнадеждност, в който само музиката е убежище на загубения морал.
Постановката е подходяща за публика над 18 години.
Билети се продават на касата на читалището.