Последните два месеца основната ми задача бе да поддържам играчите в добър тонус, да бъдат здрави и да могат да издържат в големия брой мачове и да извлечем максимума на представянето на отборите в решителните мачове.


За всичко това се грижехме както аз, така и физиотерапевтът Цецо Стефанов. Той работеше отлично по отношение на възстановяването. Смятам, че бяхме добър тандем за поддържане на добра физическа подготовка и мисля, че той е един много добър физиотерапевт.


Да, имаме заслуга и за шампионските титли при юношите и при момчетатадо 17 години. Това се дължи и на отличата система на ръководството на клуба за развитие на младите играчи. Това видях още с пристигането си в Ботевград и смятам, че се вписах в тази концепция, което даде много добър резултат със спечелването на шампионските титли. И показахме, че Балкан е една от най-добрите баскетболни школи в България.


По време на сезона нямах никакви проблеми в Ботевград. Всичко бе наред. Работихме перфектно. Миро Ралчев е много добър треньор. Разбираше много добре каква е моята работа, даваше ми максимална свобода да работя по време на подготовката на играчите.


При мъжкия отбор също нямах проблеми, въпреки че се смениха трима старши треньори. Това бе решение на клуба, но не се отрази по никакъв начин върху моите задължения. Васко (Васил Христов) е много добър треньор, той е и селекционер на националния отбор на България до 20 години и според мен му предстои добра кариера. Разбира баскетбола, видя се, че неговата тактика функионираше много добре, когато бе начело на тима, работеше отлично с всички играчи.


С дви думи - много съм доволен от работата ми в Ботевград. Имам желание да остана и следващия сезон. Но за целта ми предстоят разговори с ръководството на клуба. Да, вече имам оферти и от други клубове, от други държави, винаги се търсят кондиционни треньори. Това обаче не е проблем. Още повече че къщата ми е близо от тук - на около 150 километра, което е голямо предимство за мен.