На официална церемония в Минно-геоложкия университет вицепрезидентът на Република България г-жа Илияна Йотова връчи дипломите на придобилите академични длъжности главен асистент, доцент и професор, както и образователна и научна степен доктор и научна степен доктор на науките. 


Своята диплома за доктор по научна специалност „Открит и подводен добив на полезни изкопаеми“ получи инж. Ивайло Николов – генерален директор в Елаците-Мед АД, част от Група ГЕОТЕХМИН. 


„Успехът при подготовката на минни специалисти е в доброто сътрудничество между бизнес и наука, които вървят ръка за ръка при развитието на минната индустрия на България. Благодаря на проф. д-р инж. Ивайло Копрев и академичната общност за усилията, които полагат за създаване на добре подготвени кадри за нашия отрасъл, който е ключов за икономиката на страната“, каза д-р инж. Ивайло Николов при получаването на своята диплома.   


„Помнете, че вие не само развивате научната област, в която работите, но и вдъхновявате новите поколения студенти и млади учени. Академичното ръководство на МГУ ще продължи да съдейства и отговорно да подкрепя вашите усилия за да развивате уменията си, научните постижения и новаторски идеи“, каза ректорът на МГУ проф. д-р инж. Ивайло Копрев на откриването на церемонията.


„Поздравявам ви за вашия труд, вашата амбиция, вашето постоянство и за вашия стремеж да се занимавате с наука точно в България и да ви пожелая „На добър час“ и много успехи“, бяха заключителните думи на вицепрезидента г-жа Илияна Йотова към всички, които получиха дипломите си.


Представител от името на Група ГЕОТЕХМИН на събитието бе г-н Доминик Хамерс – изпълнителен директор на Геотехмин ООД.