Доц. д-р Силви Кирилов от “Има такъв народ“ ще открие първото заседание на новия парламент. Той ще открие 50-ото Народно събрание в качеството си най-възрастния народен представител. Това стая ясно след техническа среща в парламента за местата и стаите в новото Народно събрание, съобщава Агенция “Фокус“.


Национални медии припомнят, че Силви Кирилов удари звънеца и на 47-ия парламент, но тогава като народен представител за 29 МИР Хасково. Силви Кирилов е на 73 години. По образование е лекар. Той беше водач на листата на Има такъв народ за 26 МИР София област, но влиза в новия парламент от Втори избирателен район - Бургас. 


Със свой указ президентът Румен Радев свиква първото заседание на новоизбраното 50-ото Народно събрание на 19 юни /сряда/ от 9 часа. В същия ден трябва да бъдат избрани председател на парламента и заместник – председатели. 


Официалната клетва на новите 240 депутати ще даде начало и на процедурата по консултации при президента. Първият проучвателен мандат за съставяне на правителство ще бъде вречен ГЕРБ-СДС.


Сн. БНР