Иво Атанасов е предложен за правосъден министър


Името на новия кандидат за правосъден министър е Иво Георгиев Атанасов, обяви номинираният за премиер Пламен Николов. Енигмата кой ще смени оттеглилия се по-рано сутринта Момчил Иванов остана до последно и бе разбулена едва в присъствието на президента.


Кабинетът ще има двама вицепремиери - това са министрите на външните работи Ради Найденов и вътрешният министър Петър Илиев. Найденов ще поеме ресора по европейските въпроси, а Илиев - по сигурността. 


Името на предварително обявения обявения министър без портфейл по ромските въпроси не бе споменато от Николов, който изчете списъка с всички останали министри без промяна.


При приемането на папката с имената на министрите президентът Румен Радев призна, че от личен опит знае колко е трудно да се състави правителство и да се събере правилният екип от хора с експертиза.


ИТН днес до последно продължиха разговорите за подкрепа с БСП в Народното събрание.


От "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" все още не са дали категоричен отговор дали ще подкрепят този състав на Министерския съвет. Те заявиха, че това ще стане ясно в рамките на парламентарната процедура, която ще започне, след като президентът внесе за разглеждане в НС предложения от "Има такъв народ" състав на кабинета.


ГЕРБ-СДС вече обявиха, че ще влязат в зала и ще гласуват против състава на Министерския съвет, предложен от ИТН.


 


Към момента от ДПС не са обявили позицията си.