Бившият футболист на Ботев Пд, ЦСКА, Локомотив Сф, швейцарският Люцерн и немският Унион Берлин Христо Коилов се присъединява към треньорския щаб на ФК Балкан. След дълги преговори се стигна до съгласие и Христо Коилов, който е бил помощник треньор на Локомотив Сф и наставник на ОФК Костинброд, ще стартира на 3 юли, когато започва и предсезонната подготовка на Балкан Ботевград.


Помощник играещ треньор пък ще бъде бившият футболист на Славия, Черно море, Левски и ЦСКА 1948 Александър Александров – Алвеша. Той направи първите си стъпки в треньорската професия в ЦСКА 1948 III.


“Разширяването на треньорския щаб има за цел отборът да се представя все по-добре и да радва привържениците с добра и резултатна игра“, сподели президентът на тима Иван Редовски. Той допълни, че с помощта на попълненията в треньорския щаб очаква желязна дисциплина и израстване на футболистите на Балкан.


Селекцията в тима също започна, като сигурно ново попълнение е Лъчезар Георгиев, който е халф-бек и за последно е играл в ОФК Костинброд. Офанзивният футболист Георги Тафраджиев, който идва от школата на Септември и е с корени от Ботевград, ще се състезава за Балкан. Юношата на Локомотив Сф Алекс Желев, който миналия сезон игра за Септември Симитли, съшо ще заочне с ботевградския тим, както и няколко юноши на столичните железничари, които ще изкарат пробен период на стадион „Христо Ботев“.


Със сигурност досегашния състав напускат трима – защитниците Иван Алексиев и Алекс Георгиев, а Давид Ганчев заминава да живее и работи в Америка.


Всички други футболисти остават в тима на Балкан. Футболният отбор ще започне подготовката си за новия сезон на 3 юли. На 5 юли е първата контрола с новия член на Югозапад – Гранит Владая. На 19 юли е предвидена проверка с дубъла на Славия, а на 27 юли – с втория тим на Левски. Останалите контроли ще бъдат с намиращи се на подготовка по това време в Правец отбори от Кипър и Израел.