Дейността се извършва от Общинско предприятие БКС. Тя е съобразена с новите правила, регламентирани с Наредбата за сигнализация на пътищата с пътна маркировка.


ОП БКС вече разполага със специализираната ръчна машина за полагане на хоризонталната пътна маркировка. По спецификация новото покритие се води студен пластик за хоризонтална пътна маркировка (система 98:2) и представлява хомогенна суспензия на пигменти и пълнители в специални акрилатни смоли. Съхне до 40 минути при 20°C. За по-добро сцепление и отразяване на светлината, върху покритието ще бъде нанасяно и перлено покритие, приличащо на кварцов пясък. Покритието е произведено от русенската фирма „Оргахим“.


Днес на посещение в Ботевград бяха специалисти на фирмите „Оргахим“ и „Hofmann“, който показаха и обучиха работниците, които полагат маркировката.


В близките дни по тази технология ще бъдат опреснени всички пешеходни пътеки по най-натоварените улици и булеварди в Ботевград.


От ОП БКС се обръщат към водачите с молба да проявяват повече търпение при преминаване в участъците, където се подновява пътната маркировка.