„Светулка“- така се нарича проектът, който променя обстановката в детските отделения на лечебните заведения в страната, обновява материалната база, осигурявайки модерно оборудване. Той е една от инициативите на фондация “За доброто“, чиято мисия е да наложи висок стандарт за детското здравеопазване и образование. 


Необходимо е медицинските екипи да желаят промяната, да представят собствените си идеи и как да бъдат реализирани те в тяхното отделение.


„Чрез „Светулка“ искаме да променим отношенията и средата на болнично лечение, да мотивираме всички страни в процеса на лечение да поставят в центъра детето и неговия най-добър интерес по най-високите стандарти. Заедно с това да накараме институциите, които имат отношение към детското здравеопазване, да влязат в ролята на добра и загрижена за децата си държава“, казват от фондацията.


На 11 юли неправителствената организация, Община Ботевград и МБАЛ Ботевград, в партньорство с А1, ще представят пред медиите в Ботевград как с общи усилия по проект „Светулка“ ще преобразят детското отделение в местното лечебно заведение. 


Първите променени отделения в резултат на дейността на фондацията са в болниците на Айтос и Силистра.