В имунизационния кабинет на МБАЛ Ботевград ваксинират само записали се чрез електронния регистър. Това съобщи д-р Елица Петрова – ръководител на екипа, който поставя ваксините. Не се приемат записвания по телефона, който бе обявен при създаването на специализирания имунизационен кабинет в местната болница.  


„Записване за „зелен коридор“ в МБАЛ Ботевград вече не правим. Гражданите могат да заявяват своето желание за ваксиниране само по два начина: чрез електронния регистър и при личните лекари“, уточни д-р Петрова. Също така тя обясни, че екипът на имунизационния кабинет осъществява обратна връзка със записалите се онлайн. Затова не е необходимо те да звънят.


Регистрацията в електронната система се извършва в няколко лесни стъпки. Желаещите въвеждат в полетата своите лични данни, телефон или електронна поща за контакт, избират ваксинационен център и удобен час.


Към момента няма възможност да се удовлетвори желанието на регистриралите се за поставяне на определен вид ваксина, тъй като имунизационният кабинет разполага само с дози от АстраЗенека. 


Както е споменато по-горе в текста, личните лекари също записват пациенти от своите практики, които желаят да се ваксинират. Това са предимно хора, които нямат възможност да се регистрират в онлайн системата. Джипитата в Ботевград обаче не разполагат с ваксини, показа наша проверка. Кога ще стигнат и до тях, за отговор на този въпрос потърсихме няколко пъти директора на РЗИ – София област д-р Розалина Чобанова. Но на служебния й телефон никой не отговоря.   


COVID-19 Регистрация за ваксинация