36.9 градуса по Целзий достигна днес температурата в Ботевград. Такава стойност показваше в 16:20 часа Автоматична станция Ботевград , НИМХ- филиал Плевен. От публикуваните там данни става ясно, че най-ниската температура, регистрирана днес е 17.7°C, която е измерена в 06:19 часа.


От понеделник температурите в България непрекъснато се покачват. Според данните на автоматичната станция най-високата температура вчера – 16 юли, вторник, е била в 17:41 часа – 35.8°C.


Тази нощ ще бъде ясно, топло и почти тихо. Утре ще бъде предимно слънчево и отново много горещо. В следобедните часове в Северна България и планинските райони на Западна ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, в отделни райони валежите ще са интензивни с временни усилвания на вятъра, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ). Ще духа слаб, в Източна България – умерен, североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат предимно между 37° и 42°, в София – около 37°.


Атмосферното налягане е и ще се задържи близко до средното за месеца.