Салоните за красота „Pellucci“, основани с водещата цел да предоставят висококачествени услуги и индивидуален подход към всеки клиент, днес са водещи в бранша с няколко обекта в страната.


А предоставянето на висококачествено обучение за салоните за красота и повишаването на стандартите на предлаганите услуги, при това на достъпна цена, е една от основните мисии на академията „Pellucci“, където се обучават кадри в следните професии:



  • Фризьорство

  • Бръснарство

  • Маникюр и педикюр

  • Грим

  • Миглопластика


ЗАВЪРШИЛИТЕ УСПЕШНО КУРСОВЕТЕ НА АКАДЕМИЯ „PELLUCCI“ ИМАТ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ ВЪВ ФРАНЧАЙЗ СИСТЕМАТА НА КОМПАНИЯТА ИЛИ В ДРУГИ ЛУКСОЗНИ САЛОНИ ЗА КРАСОТА В БЪЛГАРИЯ


Над 95% от кадрите намират успешна реализация в избраната от тях професия. А академията не спира да предоставя най-достъпното и бързо приложимо обучение, което подготвя учениците ѝ с необходимите знания и увереност да започнат веднага като специалисти в избраната от тях област.


Освен със своя професионализъм и иновативност, салон „Pellucci“ е известен и с проекта „Подкрепа за образованието на таланти“, който има за цел да подпомогне млади специалисти в тяхното професионално развитие.


А как точно възниква идеята за създаване на проекта и каква роля играе създаването на среда за израстването на специалистите не само за просперитета на бранда, но и на целия сектор – това са само част от въпросите, които зададохме на г-н Денис Димитров – творчески директор и съосновател на академия „Pellucci“.


ЗДРАВЕЙТЕ, Г-Н ДИМИТРОВ! ВИЕ СТЕ ОСНОВАТЕЛ НА САЛОНИТЕ ЗА КРАСОТА „PELLUCCI“, КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ ОТКРИТИ В НЯКОЛКО ГРАДА В СТРАНАТА. КАКВИ СА ВАШИТЕ ПРАКТИКИ ЗА ПОДБОР НА ТАЛАНТИ?


Здравейте и благодаря за този разговор! В салоните за красота „Pellucci“ основният ни фокус е върху личността и професионализма на кандидатите. С времето изградихме многоетапен процес на подбор, който включва няколко интервюта, практически тестове и пробни дни. Благодарение на тази система успешно подбираме своите кадри.


За нас е много важно да видим как кандидатите се справят в реални работни условия и как комуникират с клиентите. Освен това, ние се стремим да открием хора с иновативен подход и желание за развитие в професията. Един от успешните примери е нашият старши фризьор Марио Наков, който започна при нас като стажант, а сега ръководи екип от осем специалиста.


КАТО ГОВОРИМ ЗА ПОДБОР НА КАДРИ – КАКВИ СА ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВАТА ВЪВ ВАШИЯ БРАНШ И КАК СЕ СПРАВЯТЕ С ТЯХ?


Какво в повечето браншове и при нас едно от основните предизвикателства е намирането на квалифицирани и мотивирани кадри, които да отговорят на високите стандарти на салоните ни. За да се справим с това, ние постоянно инвестираме в обучение и професионално развитие на нашите партньори, както и в модерно оборудване и иновативни технологии. Организираме вътрешни курсове и семинари, както и имаме програми за обмен на опит с водещи специалисти от страната и чужбина.


БИХТЕ ЛИ РАЗКАЗАЛИ ПОВЕЧЕ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ НА ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ ВИ КУРСОВЕ? ЗАЩО ТЕ СА ТОЛКОВА ВАЖНИ ЗА БИЗНЕС КАТО ВАШИЯ?


Професионалните курсове са не само средство за усъвършенстване на техническите умения, но и важен елемент от стратегическото развитие на всеки успешен бизнес. В това число и на фризьорството и козметологията. Те осигуряват на кадрите необходимите знания и умения, за да се адаптират към променящите се условия на пазара и да продължат да предоставят висококачествени услуги на своите клиенти.


„ПРОФЕСИОНАЛНИТЕ КУРСОВЕ, КОИТО ПРЕДЛАГАМЕ, СА КЛЮЧОВ ЕЛЕМЕНТ ЗА УСПЕХА НА „PELLUCCI“. ТЕ ВКЛЮЧВАТ РАЗЛИЧНИ МОДУЛИ – ОТ ОСНОВНИ ТЕХНИКИ ДО НАЙ-НОВИТЕ ТЕНДЕНЦИИ В КОЗМЕТОЛОГИЯТА И ФРИЗЬОРСТВОТО“.


Чрез тези курсове гарантираме, че нашите партньори са винаги в крак с новостите и могат да предложат най-високото качество на обслужване на клиентите ни.”


КАК ВЪЗНИКНА ИДЕЯТА ЗА СЪЗДАВАНЕТО НА ПРОЕКТА „ПОДКРЕПА ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО НА ТАЛАНТИ“? КАК ТОЙ ВИ ПОМАГА ДА ОТКРИЕТЕ ТОЧНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ?


Идеята за проекта „Подкрепа за образованието на таланти“ се роди някак естествено. Той е резултат от една моя сбъдната мечта, която съчетава визията, мисията и ценностите на “Pellucci”. Един ден преди години животът ме срещна с едно много талантливо момче, мой приятел, който нямаше финансовата възможност да се обучава в академията за фризьорство. Желанието ми да му помогна не само финансово, но и морално го превърна в нашия пръв стипендиант. Щастливи сме, че днес неговото име е водещо в средите, а той не спира да се развива и обучава следващите специалисти.


Така съвсем непринудено се появи нашата кауза „Подкрепа за образованието на таланти“. Проектът ни позволява да открием и обучим нови таланти, които иначе може би нямаше да имат възможност да се развият професионално. Това е и начин да върнем на обществото, като инвестираме в образованието и бъдещето на младите хора.


Един от успешните примери е нашата партньорка Вероника Маринова, която започна като ученичка в нашия проект и днес е водещ специалист в областта на маникюра.


КАКЪВ Е СЪВЕТЪТ ВИ КЪМ ДРУГИТЕ БИЗНЕСИ В СФЕРАТА ПО ОТНОШЕНИЕ НА НАБИРАНЕТО НА ТАЛАНТИ?


Моят съвет към другите бизнеси е да инвестират в своите партньори и да създадат среда, в която те могат да растат и да се развиват. Важно е да се слушат нуждите и желанията на партньорите и да се предлагат възможности за обучение и развитие.


„ОСВЕН ТОВА, ПОДБОРЪТ ТРЯБВА ДА БЪДЕ БАЗИРАН НЕ САМО НА УМЕНИЯТА, НО И НА ЛИЧНОСТНИТЕ КАЧЕСТВА, КОИТО СА ОТ СЪЩЕСТВЕНО ЗНАЧЕНИЕ ЗА УСПЕХА НА ЕКИПА“.


Например, ние винаги търсим кандидати с добри комуникационни умения и желание за работа в екип, защото вярваме, че тези качества са ключови за успешната работа в нашите салони.”


Денис Димитров е професионален фризьор с дългогодишен опит в индустрията. Той започва своята кариера през 2017 г., като преминава обучения при водещи имена в българското и международното коафьорство. Работил е в един от най-луксозните салони в България и в салон и академия „Pellucci“ като фризьор, лектор и мотиватор. Днес е творчески директор и съосновател на академия „Pellucci“, където основният стремеж е да се обучават нови таланти в професиите на красотата.


Денис е автор на четири учебника по фризьорство и бръснарство и създател на собствен бранд козметика за брада, коса, лице и нокти. Неговото мото е: “Тук си специален” – философия, която се вгражда във всяка услуга и обучение на салон и академия „Pellucci“.