На 25.07.2024 г. се проведе 11-то редовно заседание на Общински съвет-Етрополе. На него присъстваха 15 общински съветници. Проектът на дневен ред от четиринадесет точки бе допълнен с нови три точки и заседанието протече при дневен ред от седемнадесет точки. 


С единодушие съветниците приеха предложението на общинския съветник Спасимир Божков за удостояване на Калинка Николова Пушкарова с Почетен знак „За граждански принос“ и „Плакет с разтворена книга“ за заслугите в развитието на културата и запазването на традициите в община Етрополе. Вече 31 години тя е художествен ръководител на танцов ансамбъл „Балканска младост” и хореограф на танцов клуб „Етрополска китка” към народно читалище „Тодор Пеев-1871”, гр. Етрополе. В мотивите на предложението бяха изтъкнати нейния висок професионализъм, талант на човек, носещ мисията за популяризирането на традициите на танца в нашата община, в цяла България и по света.


На заседанието бе приет  отчет на Председателя на Общинския съвет-Боряна Керемидска за дейността на Общински съвет – Етрополе и на неговите комисии за периода от конституирането му  на 14.11.2023 г. до 30.06.2024 г.


Общинските съветници приеха решение, с което се определи нов срок, в който кандидати за съдебни заседатели за Софийски окръжен съд могат да подават заявления в Общинския съвет до 31 август 2024г. По точка четвърта от дневния ред общинските съветници приеха решение за откриване процедура за определяне на съдебни заседатели за Районен съд – Етрополе, определяне на правила и създаване на комисия за нейното провеждане.


По следващата точка от дневния ред отново с единодушие общинските съветници дадоха съгласие двете училища - СУ „Христо Ясенов“ – гр. Етрополе и ОУ „Христо Ботев“ - с. Лопян да бъдат  включени в Списъка на средищните детски градини и училища.


По следващите точки бяха разгледани предложения от кмета на Община Етрополе, касаещи разпореждане и управление на имоти общинска собственост, по които нямаше дебати и общинските съветници гласуваха предложенията да станат решения.


Точка дванадесета от дневния ред бе относно изменение и допълнение на Решение №159 от 10.10.2019 г. на Общински съвет – Етрополе, относно допускане изменение на действащия подробен устройствен план на град Етрополе в частта на имот пл. № 3083 до кв.13, уличното озеленяване и нереализираните улици.  След проведените дебати и последвалото гласуване, общинските съветници отхвърлиха направеното предложение с 11 гласа „против“ и 4  гласа „въздържал се“.


С последните четири точки от дневния ред общинските съветници приеха решения, с които Общинския съвет отпуска еднократни парични помощи на нуждаещи се лица от община Етрополе.


Пълен запис на 11-то заседание на Общински съвет-Етрополе може да гледате на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=y1IfJTzeLp4