Общинският съветник от БСП Борис Дренов коментира скандала в ръководството на БСП и решението на Националния съвет от вчера за изключване на лидерката Корнелия Нинова от БСП. Заедно с нея е изключен и депутатът Иван Ченчев, който е избран от Софийска област.

„Настоящата криза в  партията приемам по-скоро като логичен завършен на политиката на вече бившия председател Нинова, отколкото като „преврат отвътре“, както тя самата   го определи. Неминуемо изключването без достатъчно аргументи на знакови фигури като Георги Първанов, Михаил Миков, Валери Жаблянов и много, много други в последните 4-5 и повече години подсказваше, че плурализмът не може да вирее в партията, което пораждаше настроения и емоции.  


От друга страна - с подаването на оставка за трети път и търсенето на начин отново да остане начело на партията, г-жа Нинова се превърна в главен герой от приказката „Лъжливото овчарче“, а резултатите след всеки следващи избори бяха все по-лоши и по-лоши. В крайна сметка носенето на политическа отговорност и задачата да е обединител следва да са водеща в работата на всеки лидер.


Не съм изненадан от последното решение на Националния съвет и вярвам, че не е плод на реваншизъм. Лошото е, че се случи в навечерието на предстоящи извънредни парламентарни избори. Дано пък с това действие се „отпушат“  възможностите за младите, неопетнени и модерно мислещи в БСП” – заяви Борис Дренов.