Ботевград е първата община, в която ще се проведе информационната кампания на РЗИ- София област за популяризиране на електронното здравно досие и приложението eЗдраве.
С цел подобряване достъпа на гражданите до здравна информация и до услугите в сектора екипът на Министерството на здравеопазването разработи  мобилното приложение еЗдраве, което осигурява на всеки българин възможността за персонализиран достъп до личното му електронно здравно досие. Към момента този достъп бе възможен само чрез Квалифициран електронен подпис (КЕП).
Във връзка с надграждането на платформата през месец септември стартират новият модул „Дългосрочна грижа за пациента“, както и новият начин за сдвояване на електронното пациентско досие с мобилно устройство – в офисите на РЗИ, РЗОК и „Информационно обслужване“ АД.
На 04.09.2024 г. (сряда) от 12:00 до 15:00 ч. на пл. „Освобождение“ пред НЧ „Христо Ботев1884“  ще се проведе първата информационна кампанията за областта с цел популяризиране на електронното здравно досие и приложението eЗдраве.
Новата функционалност ще подпомогне предоставянето на персонална грижа и помощ за потребителите на здравни услуги, като им напомня чрез нотификация какво им се полага в рамките на профилактичните прегледи, покрити от НЗОК.
Екипът ще включва служители на РЗИ – Софийска област и представители на „Информационно обслужване“ АД, както и представители на БЧК, които ще  разпространяват брошури.