Днес в междинния седми кръг на Югозападната трета лига футболният отбор на Балкан претърпя поражение от гостуващия Вихрен Сандански.  На игрището на Герена той отстъпи с резултат 2-4.


Балканци първи вкараха гол - това стана още след изпълнение на център за началото на срещата. След корнер точен удар с глава нанесе новият централен нападател Константин Богданов за 1-0. Само четири минути по-късно обаче гостите от Вихрен изравниха по идентичен начин - с глава след ъглов удар.


В 16-та минута удар на Емил Колев бе избит с крак малко пред голлинията. В 38-та минута централният нападател Методи Костов, и отново с глава изведе гостите напред в резултата - 1-2.


Пет минути след началото на второто полувреме Методи Костов се разписа за трети път, този път след удар с крак.  А две минути по-късно отново той вкара за 1-4 след мелле в пеналта на Балкан.


В 67-та минута Павел Петков изпълни пряк свободен удар, след който топката се удари в сглобката на двете греди.  В 72-та балканци отбелязаха втори гол, негов автор отново бе Константин Богданов, който бе най-съобразителен и мушна топката в мрежата.


След тази загуба Балкан слезе с две места по-надолу - вече е девети с 9 точки и 11-16 голово съотношение.


В събота в 8 кръг Балкан гостува на Банско.