На 4 септември, в Етрополе  се проведе форум на тема „Демографското бъдеще на регионите“, който е част от националната кампания „Да! На българската икономика“, която „Стандарт“ организира в партньорство с Община Етрополе и с подкрепата на Група ГЕОТЕХМИН.


Форумът събра представители на изпълнителната, законодателната, местната власт, на спорта, бизнеса и научните среди, за да подпомогне развитието на общината и да посочи конкретни мерки за справянето с големия проблем - намаляването на населението. Бяха засегнати и важни теми като образование, спорт, туризъм, инфраструктура, бизнес, запазване и създаване на работни места, подпомагане на раждаемостта и привличане на младите хора да се завърнат в родния си град.


Кметът на Община Етрополе инж. Владимир Александров разкри проблемите, пред които като кмет ежедневно се сблъсква, сподели най-важните приоритети на управлението му и показа, че ако бизнесът, изпълнителната и местната власт не работят съвместно, то потърпевши са само жителите на населените места.


„Изключително горд съм, че като кмет на едва 10 месеца мога да създам такова грандиозно събитие, каквото е форумът „Демографското бъдеще на регионите“. Бих направил всичко възможно да привлека повече инвеститори, хора като Христо Стоичков, за да използваме благата на нашата община и да ги реализираме за по-добър живот в една дългосрочна програма“, заяви инж. Александров.


„За разлика от много други места, където хората се изселват, тук продължават да си купуват къщи – независимо дали работят в района или в София.  Купуват и вили – емблематичен пример е красивото село Бойковец, пленило сърцето и на Джоко Росич. Но не само красотата кара хората да остават тук, в региона. А и защото има работа. И то добре платена. Средната заплата в Елаците-Мед е съизмерима с тази за София. Но има и нещо още по-важно. А то е – че това е един от инвеститорите, за който социалната отговорност е изведена като основен приоритет“, това заяви от своя страна по време на форума издателят и главен редактор на медия „Стандарт“ Славка Бозукова.


През следващите дни очаквайте подробности по различните теми, които бяха обсъждани по време на форума.


Източник: Общината