Инж. Милчо Цацов, кмет на община Етрополе (2003-2007 г.) 


Кметска битка на живот и смърт. С тези думи накратко може да се опише ситуацията в община Етрополе. 


Натрупаното недоволство на местните жители е видно. Искат от чешмите им да тече чиста вода, искат улиците им да не са лунен пейзаж, да не бродят бездомни кучета по тях, осветлението на обществените места да работи, за да може хората да са спокойни. Съвсем нормални искания. 


На този фон се явяват различни кандидати от политически партии. Това е нормален процес за европейска държава. На този фон се откроява и кампанията на настоящия кмет на Етрополе, която е насочена срещу най-големия инвеститор и данъкоплатец  в общината. Обвиненията са лавинообразни, „доказателствата“ за тях липсват, изобилстват неверни факти, инсинуации, насочени към събуждане на страховете на хората. Да се построи една предизборна кампания на базата на атаки срещу най-големия инвеститор и работодател, който дава хляб на стотици жители и техните семейства, не е нормална практика за европейска държава. Нормалната практика е да се предлагат решения на проблемите, които са поставени от гражданите. Да се търсят партньори, а не да се рушат мостове, градени с години. 


Изборът е между настоящата власт и новите лица. Простичко казано – искате още от същото или искате промяна и решения на натрупаните проблеми. Да бъдем или да не бъдем.


Гражданите на Етрополе трябва да решат. Дали да продължат да живеят както досега – под страх в една изоставаща община, без прозрачност на решенията, в която част от обществения ресурс изтича към вили в чужбина и пр. Дали избират кмет, който да ги управлява като през 90-те години на миналия век или ще изберат кмет, който е в ХХI век, изслушва ги, приема проблемите им като свои и търси решения.


Изборът е за това общественият ресурс, който влиза в общината, да остава в град Етрополе! 


Изборът в Етрополе е между миналото и бъдещето. Между страха и свободата. 


Етрополци, избирайте умно! 


Изберете своето бъдеще на града, на децата и внуците си!


Купуването и продаването на гласове е престъпление!